به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت خزانهداری آمریکا صبح روز جمعه به وقت محلی از قرار گرفتن نام «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در فهرست افراد تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانهداری است خبر داد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد محمدجواد آذری جهرمی در آنچه «سانسور گسترده اینترنت در ایران» خوانده شده، نقش داشته است.
در ادامه این بیانیه آمده است: «دسترسی در اینترنت در ایران که مدیریت آن برعهده وزارتخانه تحت مدیریت آذری جهرمی است، در ماه نوامبر به مدت چندین روز قطع بوده و مقامات ایرانی دلیل آن را مسائل امنیت ملی عنوان کردهاند.
مقامات آمریکایی در روزهای اخیر تلاش کردهاند قطع شدن اینترنت در ایران را تلاشی برای نرسیدن صدای به اصطلاح«معترضان» به خارج از کشور جلوه دهند. این در حالی است که شورایعالی امنیت ملی ایران صرفاً بهدلیل سابقه دخالتهای سرویسهای اطلاعاتی بیگانه بهویژه سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جریان آشوبهای گذشته (مشخصاً فتنه 88 و اغتشاشات دیماه 96) تصمیم به قطع اینترنت بهصورت موقت گرفت تا نیروهای اطلاعاتی این کشورها نتوانند با سوءاستفاده از شرایط موجود، اهداف مخرب خود را در ایران دنبال کنند.
روز پنجشنبه «برایان هوک» مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه ایران طی اظهاراتی از دخالت عامدانه آمریکا در ناآرامیهای ایران و تلاش برای تقویت این ناآرامیها پرده برداشت. وی در مصاحبه با شبکه خبری بیبیسی گفت: «ما سعی کردهایم از اعتراضات سالهای گذشته که طی آنها حکومت ایران اجازه نداد معترضان با یکدیگر [از طریق اینترنت] ارتباط برقرار کنند درس بگیریم. وقتی من در این سِمَت قرار گرفتم، فناوریهایی را در اختیار مردم ایران قرار دادیم که بتوانند در جریان اعتراضات با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ما راههای میانبر در اینترنت را نیز به مردم ایران ارائه کردیم و این راهها به معترضان امکان داد که با یکدیگر ارتباط داشته باشند.»
این دیپلمات ارشد آمریکایی افزود: «ما از اعتراضاتی که در ایران رخ داده است بسیار خشنودیم. رئیسجمهور ترامپ به دقت این اعتراضات را دنبال میکند. شروع این اعتراضات در ابتدا ناشی از افزایش قیمت بنزین بود، اما خیلی سریع به اعتراضات ضدحکومتی تبدیل شد. مردم توانستند صدها ویدیو از اعتراضات را منتشر کنند. ما این ویدیوها را بررسی میکنیم و تحریم مقاماتی را که در سرکوب معترضان نقش داشتهاند در دست بررسی داریم.»
بامداد امروز جمعه نیز «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی توئیتری از اغتشاشگرانی که آنها را «معترضان شجاع!» نامید، خواست که ویدیوهای خود از «سرکوب اعتراضات» را به نهادهای آمریکایی ارسال کنند تا دولت آمریکا این ویدیوها را علنی و محکوم کند.
دولت آمریکا در حالی مدعی حمایت از مردم ایران شده است که طی چند دهه اخیر بهویژه پس از خروج این کشور از برجام در اردیبهشتماه سال 97 از هیچ تلاشی برای اعمال فشارهای اقتصادی بر ملت ایران فروگذار نکرده و با تحریمهای غیرقانونی خود حتی ورود غذا و دارو به ایران را نیز با دشواریهای شدیدی مواجه کرده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه دوشنبه 28 آبان در واکنش به اظهارات مداخلهجویانه و فریبکارانه کاخ سفید و وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص ناآرامیهای اخیر در برخی شهرهای ایران اظهار داشت: «اعتراض قانونمند حق مردم است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهرسمیت شناخته شده است و نیازی به یادآوری و حمایت مزورانه رژیمهایی که هدف رسمی خود را وادار کردن ایران به اجرای خواستههای غیرمشروع و ضدقانونی آنها از طریق تحمیل فشار اقتصادی ــ حتی در حوزه غذا و دارو ــ بر شهروندان ایرانی اعلام کردهاند، ندارد.»
بعد از ظهر روز پنجشنبه نیز «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اعلام اینکه مقامات کشورش از ابراز حمایت دولتمردان آمریکایی از مردم ایران کاملاً «بهتزده» شدهاند، گفت: «وقتی آنها [مقامات آمریکایی] تصمیم گرفتند سیاست تحریم و فشار را علیه ایران اجرا کنند، هدفشان همین [ایجاد نارضایتی] بود. واشنگتن از یک طرف بهصورت کلامی میگوید که از خواستههای مردم ایران حمایت میکند، اما از طرف دیگر هرکاری را که ممکن باشد انجام میدهد تا مردم این کشور را دچار رنج کند.»
منبع: تسنیم